Nyári szünidei étkeztetés

Tisztelt Igénylő!

A 431/2015. Korm. rend. – a 328/2011. a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti alapellátások és gyermekvédelmi szakellátások térítési díjáról és az igénylésükhöz felhasználható bizonyítékokról szóló Kormány rendelet minden gyermekvédelmi kedvezményben részesülő hátrányos helyzetű és halmozottan hátrányos helyzetű gyermek esetében kötelezően gondoskodik a szünidei gyermekétkeztetésről – napi – egyszeri meleg étkeztetés formájában.

A szünidei gyermekétkeztetés – a mindenkori tavaszi, nyári, őszi, téli szünetekre vonatkozik.

– a jogosultak esetében – a gyermek lakóhelye, illetve, ha a bejelentett tartózkodási helyén lakik, a tartózkodási helye szerinti települési önkormányzata szervezi meg – ételhordóban elvitellel,

– az iskolai szünetek a tanév rendjéről szóló jogszabályban foglaltak szerint a nyári szünet 2024. június 24-től – 2024. augusztus 30-ig tart. /49 munkanap/

A jegyző írásban és a helyben szokásos módon – írott és elektronikus médián keresztül is – tájékoztatja a jogosultakat minden szünetet megelőzően, az étkeztetés helyéről, idejéről, módjáról. A jogosultak a tanítási szünetekben – kizárólag – a szünet időtartamára eső munkanapokon részesülnek étkeztetésben.

A nyári szünetben igénybe vehető étkeztetési napok száma 49.

A szünidei gyermekétkeztetés igénylésével és benyújtásával kapcsolatos ügyintézés az Harkakötöny Község Önkormányzatánál történik, ügyfélfogadási időben.

Az igénylő lapok az Önkormányzatnál átvehetők, illetve elérhető itt.

Tisztelettel kérem, hogy az igénylő lapokat személyesen szíveskedjenek a Harkakötöny Község Önkormányzatánál leadni, legkésőbb 2024. június 17-ig.

Igénybejelentés határideje: a nyári szünetre vonatkozóan 2024. június 17.

 

Harkakötöny, 2024. június 4.

Tisztelettel: Kollárné Dr. Lengyel Linda jegyző megbízásából:

Tóth Szilvia jegyzői referens

 

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Megszakítás